dajmtryffel

jag ville bara dela med mig av nått otroligt gott,
som smälter på tungan-
och gör så att håret på armarna reser sig

..Ifall du har tid över och är på bakhumör vill säga..

Dajmtryffel
recept:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörkchoklad (minst 50 % kakaohalt)
1 dl kesella
1 tsk arrak
100 g dajm
kakao
(inget för viktväktarna med andra ord)

Gör såhär: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kesella och arrak. Låt smeten kallna i kylen i ca 30 min. Hacka/mosa dajm i en gördel  och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm (jag tog en äppelpajform) och låt stelna i kylen i ca 1 h. Nu kommer den roliga biten: Forma tryffeln till runda kulor. (man blir värsta kladdig om fingrarna men det är roligt att känna sig som fem)  Doppa i kakao. Förvara kallt. Vad vore en jul utan choklad? Strunta i julskinkan och pepparkakorna, det här är allt som behövs inför julen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0